Soçi, Rus basınında geniş yer buldu!

Erdoğan-Putin görüşmesine geniş yer veren Rus basını, Erdoğan-Putin görüşmesinde Suriye'nin kaderini belirleyen adımların atılmasını öne çıkardı.

DÜNYA 23.10.2019, 13:21
Soçi, Rus basınında geniş yer buldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşmesine geniş yer ayıran Rus basını, Türkiye'nin ve Rusya'nın, Suriye'nin kaderini belirleyen adımlar attığına vurgu yaptı.

Kim, nasıl başlık attı?

Rus haber ajansı RIA Novosti, "Putin ile Erdoğan, kader belirleyici açıklamalarda bulundu" başlığıyla verdiği haberde, iki ülkenin de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması konusunda kararlı olduğunu kaydetti.

Kommersant Gazetesi, görüşme esnasında imzalanan Mutabakat Muhtırasının önemine vurgu yaparak, "Anlaşma, Suriye'nin kaderini büyük ölçüde belirledi. Görüşme, Suriye'de yeni bir savaşı engelledi." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin yaklaşık 6 saat sürdüğüne hatırlatan Vedomosti gazetesi de Rusya ile Türkiye'nin Suriye'deki güvenli bölgenin sınırları konusunda anlaştığına vurgu yaptı.

Rus haber ajansı TASS, görüşmeyi "Rusya ile Türkiye, Suriye'de ayrılıkçılığa karşı birlikte mücadele etme konusunda anlaştı" başlığı kullanarak haberleştirdi. Haberde, "Rusya ve Türkiye terörizme karşı birlikte mücadele edecek. İki ülke, Suriyeli sığınmacılarının, kendi ülkelerine güvenli ve gönüllü şekilde dönmeleri sürecine katkıda bulunacak." denildi.

Yorumlar (0)