SMO 198 şehit verdi

YPG/PKK, SMO kontrolündeki bölgelere saldırıyor. 9 Ekim'de başlayan harekâtta YPG/PKK ile mücadele eden SMO'nun, son saldılarla şehit sayısı 198'e ulaştı.

DÜNYA 11.11.2019, 10:46
SMO 198 şehit verdi

Bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler, Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakata rağmen Suriye Millî Ordusu (SMO) kontrolündeki bölgelere saldırılar düzenliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekâtı'nda bölücü terör örgütü YPG/PKK ile mücadele eden Suriye Millî Ordusu'nun, son saldılarla birlikte şehit sayısı 198'e ulaştı.

Türkiye'nin güneyinde terör devletinin kurulmasına engel olmak ve Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine güven içerisinde dönebilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye tarafından başlatılan ve Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) desteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı’nda kurtarılan topraklarda güvenliği sağlamaya çalışan SMO askerleri, Barış Pınarı Harekâtı'nın başladığı 9 Ekim’den bu yana 198 şehit verdi.

Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’nda, bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerden kurtarılan bölgede cephe hatlarının kontrolünün sağlanması ve arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Mutabakatın ilk gününden beri saldırılar hiç kesilmedi

Suriye Millî Ordusu (SMO) Sözcüsü Yusuf Hammud, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine bilgi vererek, Türkiye ile Rusya arasında sağlanan mutabakata uymayarak güvenli bölgeye sızmaya çalışan bölücü terör örgütü (BTÖ) YPG/PKK üyesi teröristlerle mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti. 

Suriye Millî Ordusu (SMO) Sözcüsü Yusuf Hammud, "Bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakata uymuyor, başından beri de hiç uymadı. Halen Suriye Millî Ordusu'nun cephe hatlarına ve kurtarılan bölgelerdeki sivillere saldırılar düzenliyor." diyerek, teröristler karşısında taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. 

Şehit, yaralı ve kayıp sayısı

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin Suriye Millî Ordusu komutanlarından aldığı bilgilere göre, 9 Ekim’de Türkiye tarafından başlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’nda bugüne kadar 198 Suriye Millî Ordusu askeri terörle mücadelede sırasında şehit oldu. Suriye Millî Ordusu'ndan 643 asker de yaralandı. Suriye Millî Ordusu'nun bir askerinden ise hâlen haber alınamıyor.

Suriye Millî Ordusu'ndaki kayıp sayısı bu durumdayken, çatışmalarda yüzlerce terörist ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Suriye Millî Ordusu askerlerince etkisiz hâle getirildi.

Yorumlar (0)