Teröristler şişeye EYP tuzaklamışlar

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden kurtarılan Rasulayn ilçesinde Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) arama tarama faaliyetlerinde, çok sayıda el yapımı patlayıcı (EYP) bulundu. Teröristlerin şişe içerisine EYP tuzakladığı görüldü.

DÜNYA 01.11.2019, 15:31
Teröristler şişeye EYP tuzaklamışlar

TSK (Türk Silahları Kuvvetleri) ve SMO (Suriye Millî Ordusu), Barış Pınarı Harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen Rasulayn ilçesindeki arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Bölgede çok sayıda EYP (El Yapımı Patlayıcı) ve benzeri patlayıcı ele geçirilerek etkisiz duruma getirilirken, el yapımı patlayıcılardan birinin ise cam şişe içerisine tuzaklanarak şarapnel etkisini artırmak amacıyla tüfek mermisi kovanlarıyla doldurulduğu tespit edildi.

Arama tarama çalışmalarında teröristler tarafından araç, yol kenarı, bina ve zemine yerleştirilmek üzere bidonların içine yerleştirilmiş patlayıcılar ile el yapımı anti tank, anti personel ve topuk mayınları da bulundu.

Şanlıurfa ilinin Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn ilçesi, 12 Ekim'de terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılmış, bölge teröristlerden temizlenmişti. SMO, teröristlerin giderken tuzakladığı bombalardan halkın zarar görmemesi için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Yorumlar (0)