Harekâtta tam 137 şehit verdiler!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın devam eden saldırıları sonucu Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) 137 asker şehit oldu.

GÜNDEM 02.11.2019, 11:44
Harekâtta tam 137 şehit verdiler!

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde güvenliğin sağlanması amacıyla arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Barış Pınarı Harekâtı'nın durdurulmasıyla Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki cephe hatlarını tutan SMO askerleri, teröristlere ait el yapımı patlayıcıları imha ve güvenlik tedbirlerini artırma çalışmalarının yanında cephe hatlarında teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılara karşı koymayı sürdürüyor. 

Sahada bulunan SMO komutanlarından alınan bilgiye göre, 9 Ekim gününden beri yürütülen söz konusu çalışmalarda 137 SMO askeri şehit düşerken, 508'i yaralandı.

"Ölümü korkutan, ölümü öldüren mücahitler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "(Suriye Milli Ordusu) Bunlar şu anda bizim askerlerimizle beraber bu topraklarda kendi evlerini, topraklarını savunurken şehit olanlar. Bunlar ölümü korkutan, ölümü öldüren mücahitler. Askerimizle dayanışmalarının neticesi, bu zafere doğru bizleri götürüyor. Rabbim bizlere en yakın zamanda zaferi nasip etsin." demişti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 23 Ekim günü AA Editör Masası'nda, "SMO önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamıştır." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)