Eski çalışanları konuştu: "Nusret bize diktatör gibi davranıyordu"

Kendine özgü tuz serpme hareketiyle dünya çapında üne kavuşan Nusret Gökçe'nin eski çalışanları çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MAGAZİN 11.11.2019, 11:47
Eski çalışanları konuştu: "Nusret bize diktatör gibi davranıyordu"

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında büyük bir üne kavuşarak, dünyanın birçok yerine yeni restoranlar açan Nusret Gökçe, geçtiğimiz günlerde sahip olduğu restoranlar zincirinin New York ayağında çalışan 4 garsonla mahkemelik olmuştu.

Nusret Gökçe'nin Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş adlı 4 çalışanı "Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı" şeklinde beyanlarda bulunarak Gökçe'ye dava açmış, ABD mahkemesi Gökçe'nin 237 bin dolarlık tazminat ödemesine karar vermişti.

Mahkeme kararı sonrası Nusret Gökçe'nin çalışanlarından peş peşe iddialar gelmeye başladı. İşte o iddialardan bazıları:

"Diktatör gibi davranıyordu"
"Nusret, New York’taki şubesinden günde 130 bin dolar ciro yapıyor. Bize maaş ve bahşişler olmak üzere haftalık 2 bin dolar ödüyordu. Ama bunun ne kadarının bahşiş olduğunu gizliyordu. Sorduğumuzda cevap vermiyordu. Nusret bize diktatör gibi davranıyordu. Bize "Benim adım Nusret, ben ne dersem o olur"diye bağırıyordu. Sürekli izlediği "Scarface" filminin etkisindeydi. Kendini o filmdeki mafya babası Tony Montana sanıyordu. O havalarda dolaşıyordu."


 

Yorumlar (0)