Skandal haber: FETÖ'ye 'barışçıl' dedi!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi merkezli haber sitesi The National, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde skandal bir habere imza attı. Haberde, FETÖ 'barışçıl bir hareket' olarak nitelendirilirken, 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı etkinlikler 'reklam' çalışması olarak değerlendirildi.

DÜNYA 15.07.2019, 12:30 15.07.2019, 12:35
Skandal haber: FETÖ'ye 'barışçıl' dedi!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi merkezli haber sitesi The National, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili utanç verici bir haber yayınladı. 

Haberde, “Türk hükümeti 3 yıldır dünya çapında kaygı verici insan hakları ihlalleri ve büyük çaplı tutuklamaların yanı sıra, hala 15 Temmuz günü neler olduğu ile ilgili 'hikaye'sini yutturmaya çalışıyor." gibi skandal ifadelere yer verildi.

Andrew Wilks imzalı haberde, 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden beri Türkiye özellikle Batı’daki müttefiklerini darbenin nasıl ve kim tarafından yapıldığına dair ikna etmeye çalışıyor. Ankara 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak isimlendirdiği ve ABD'de yaşayan Fetullah Gülen’in 251 kişinin ölümüne neden olan darbeden sorumlu olduğunu iddia ediyor. Fakat Türk hükümeti, odağı inançlar arasında diyalog ve barış ortamı yakalamak olan eğitim merkezli bir hareketin kanlı bir askeri darbeden nasıl sorumlu olabileceğini açıklamakta zorlanıyor." 

Diğer bir yandan, söz konusu haberde, Türkiye’nin FETÖ hakkında yayınladığı belgeseller, 15 Temmuz’un yıl dönümünde kutlanan Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve bu kapsamda sokakların Türk bayraklarıyla donatılması 'reklam çalışması' olarak değerlendirildi. 

Türkiye’ye nasıl saldıracağını şaşıran haber sitesi, S-400 meselesine de değindi. 

Haberin son paragrafında, “Darbenin yıl dönümünün hassas bir gün olması nedeniyle Amerika S-400 konusundaki yaptırımları açıklamayı erteledi.” değerlendirmesi yapıldı. 

Yorumlar (0)