Semih Terzi'nin son anları güvenlik kamerasında

Ömer Halisdemir tarafından vurulan cuntacı general Semih Terzi'nin son anları, darbeciler tarafından götürüldüğü GATA'nın güvenlik kameralarınca kaydedildi.

GÜNDEM 15.07.2019, 12:40 15.07.2019, 15:21

15 Temmuz'da ÖKK'yi ele geçirmek isterken Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan cuntacı general Semih Terzi'nin son anları, darbeciler tarafından götürüldüğü GATA'nın güvenlik kameralarına yansıdı.

FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimi sırasında yönetimi ele geçirmek üzere geldiği Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) kahraman astsubay Ömer Halisdemir tarafından başından vurulan cuntacı general Semih Terzi'nin son anları, darbeci hainler tarafından götürüldüğü GATA'daki güvenlik kameralarına yansıdı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sırasında sorumluluğunda bulunan Silopi Özel Kuvvetler Harekat Üssü'nden önce Diyarbakır'a, buradan da CASA uçağıyla Ankara'ya gelen Semih Terzi, yönetimi devralmak üzere emrindeki askerlerle Gölbaşı'ndaki ÖKK'ye (Özel Kuvvetler Komutanlığı) geçti.

Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) eski albay Ümit Bak, eski yarbay Mehmet Ali Çelik, eski astsubay Turgay Usanmaz ve sivil kıyafetli eski astsubay Ali Kapucu tarafından karşılanan Semih Terzi, karargah binası önüne geldiği sırada, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından saat 02.16'da tabancayla başından vuruldu.

Karargah binasının yanındaki ağaçlık alana doğru koşan kahraman astsubay Ömer Halisdemir, darbeci hain Semih Terzi ile hareket eden alçak darbecilerce şehit edildi. Ömer Halisdemir'in sağ tarafından yaklaşıp 3-4 kez ateş ettiği Semih Terzi ise sıhhiyeciler Ali Kapucu ve Hüseyin Oğuz'un müdahalesinin ardından Ümit Bak'ın emriyle karargah binasına taşındı.

Karargâh binasında bir odaya alınan Semih Terzi'ye, serum bağlanıp bandaj uygulandı. Semih Terzi, bir grup asker tarafından çarşafa konularak saat 02.50'de karargah binasından çıkarılıp GATA'ya nakledilmek üzere helikoptere taşındı.

Helikopteri eski pilot binbaşı Dursun Varlı ve eski pilot yüzbaşı Özalp Yeşil'in kullanıyordu. Helikoptere, Ali Kapucu ve Hüseyin Oğuz'un yanı sıra Fatih Şahin, Hasan Aksoy ve Terzi'nin emir astsubayı Ahmet Kara refakatçı olarak bindiler.

Darbeci alçak Semih Terzi'yi taşıyan helikopter saat 03.01'de GATA'ya indi. Yaralı haldeki Semih Terzi, ambulansa alınarak kısa sürede hastanenin acil servisine getirildi. GATA'nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüye göre bu sırada acil servis girişinde hareketlilik yaşandı.

GATA'da saat 03.13'te sivil kıyafetli Ali Kapusuz'un ittiği bir sedyeyle taşınırken görülen darbeci paşa Semih Terzi'ye bir doktor tarafından kalp masajı yapıldı.

Darbeci hain Semih Terzi, en son hastanenin yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu koridorda bir odaya alınırken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Yaşanan tüm bu olayların ardından firar eden ve Beypazarı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün hücre evine yapılan baskında yakalanan Ali Kapucu, savunmasında, "Vurulma anından ölüm anına kadar devamlı Semih Terzi'nin yanındaydım. Ölüm haberini etrafta bulunanlara ben verdim." ifadelerini kullandı.

Darbecilerden Fatih Şahin ise savunmasında, Semih Terzi'nin helikopterden indirilirken hayati fonksiyonlarının oldukça zayıf olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)