Selman'dan Trump'a: Katar'ı işgal edelim!

Suudi Arabistan'ın Kralı Selman bin Abdülaziz'in ABD Başkanı Donald Trump'a "Katar'ı işgal edelim" teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 09.08.2020, 12:35
Selman'dan Trump'a: Katar'ı işgal edelim!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan Foreign Policy, Suudi Arabistan ile Katar arasında yaşanan gerilime dair çarpıcı bir habere imza attı.

Foreign Policy, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump'a "Katar'ı işgal edelim" şeklinde teklifte bulunduğu ve ABD Başkanı Trump'ın bu teklifi kesin bir dille ve hızlı bir şekilde reddettiğini yazdı.

Amerikan basın kuruluşu Foreign Policy haberinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in 6 Eylül 2017 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına ulaştıklarını belirterek, tüm detayları okurlarıyla paylaştı.

İkili arasında gerçekleşen görüşmede, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in ABD Başkanı Donald Trump'a "Birlikte Katar'ı işgal edelim" önerisi getirdi. Bir anda şaşkınlığa uğrayan ABD Başkanı Donald Trump ise bu teklifi ani bir şekilde reddetti.

Foreign Policy'nin haberinde ayrıca Trump yönetiminin Kuveyt ile temasa geçerek, bölgedeki sorunların çözülmesi için arabulucu rolünü üstlenmesi istediği vurgulandı.

Körfez'de 2017 yılından bu tarafa Katar'a yönelik kuşatma şeklinde bir ambargo uygulanıyor. Ortadoğu'yu cehenneme çeviren sözde Müslüman ülkeleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği bazı sözde İslam ülkeleri, Katar'ı bu abluka ile zayıflatmak, zor durumda ve çaresiz bırakmak istiyor.

En zor gününde Türkiye'nin yanında olan Katar ise kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin getirdiği vefa gereği tartışmasız en büyük desteği Türkiye'den görüyor.

Türkiye ile Katar arasında sıkı ilişkiler ve kesintisiz diyaloglar sürerken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani sıkça birlik ve beraberlik vurgusu yapıyor.

Yorumlar (0)