"Sanırım ABD, kendi İHA'sını vurdu..."

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, ABD Başkanı Trump'ın Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğüne ilişkin açıklamasını yalanlayarak, ABD'nin kendisi İHA'sını düşürmüş olabileceğini söyledi.

DÜNYA 19.07.2019, 09:36
"Sanırım ABD, kendi İHA'sını vurdu..."

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü' açıklamasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Arakçi, yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: 

"Hürmüz Boğazı'nda ya da başka bir yerde hiçbir İHA kaybetmedik. USS Boxer'ın kendi İHA'sını yanlışlıkla düşürmüş olabileceğinden endişeliyim.

Ne olmuştu?

Dün Beyaz Saray'da açıklama yapan Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS Boxer amfibik saldırı gemisi ve mürettebatının güvenliğini tehdit eden insansız hava aracını düşürdüklerini duyurmuştu. 

Trump, birkaç defa uyarıda bulunulan aracı, gemiye 900 metre kadar yaklaşması sebebiyle 'savunma amaçlı' düşürdüklerini bildirmişti. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Trump'ı bu açıklamasının ardından olayın incelendiğini kaydetmiş, "Bizim bugün insansız hava aracı kaybettiğimiz yönünde bir bilgi yok." demişti. 

Yorumlar (0)