Zuhal Olcay'a 11 ay hapis!

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı!

MAGAZİN 19.07.2019, 09:49 19.07.2019, 09:52
Zuhal Olcay'a 11 ay hapis!

Bir mekanda şarkı söylediği sırada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle sanatçı Zuhal Olcay'a verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından oybirliğiyle onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kararının gerekçesinde, yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun yapıldığı, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemin doğru nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğunun anlaşıldığı belirtildi. Bu nedenle katılan vekilinin temyiz dilekçesinde ileri sürdüğü gerekçeler yerinde görülmediğinden, temyiz istemi kabul edilmedi.

Bir ihbar ile dava

Şarkıcı Zuhal Olcay'a dava açılması süreci bir ihbar neticesinde başlamıştı. 155 Polis İhbar Hattı'nı arayan bir kişi, şarkıcı Zuhal Olcay'ın, 5 Ağustos 2016 tarihinde, Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını iddia etmişti. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Zuhal Olcay hakkında hazırlanan iddianamede Olcay'ın "cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İstanbul 46. ACM (Asliye Ceza Mahkemesi), yargılama sonunda Zuhal Olcay'ı "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 10 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanık Zuhal Olcay hakkındaki cezayı 11 ay 20 güne yükseltmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları ise Ceza Dairesi'nin sanık Zuhal Olcay hakkında 11 ay 20 günlük hapis cezasının ertelenmesi yönünde verdiği kararı temyize götürmüştü.

Yorumlar (0)