"Salgın ikinci evreye girdi"

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Ukrayna’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yaygınlaşarak ikinci evreye girdiğini duyurdu.

DÜNYA 20.03.2020, 08:40
"Salgın ikinci evreye girdi"

Ukrayna Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının artık asıl olarak yurtdışından gelen kişiler yoluyla değil, ülke içinde kişiden kişiye bulaşmaya başladığı; bu sebeple, sınır kapılarındaki sağlık kontrollerinin bu aşamada artık yeterli olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla bu aşamadan sonraki en etkin mücadele yönteminin, ülkede yaşayan kişilerin kendilerini evlerinde izole etmeleri olduğu belirtildi.

Sergey Şahov, eşi ve kız kardeşi de virüse yakalandı

Öte yandan, önceki gün yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı belirlenen Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Sergey Şahov’un, karısının ve kız kardeşinin de yeni tip koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Milletvekili Sergey Şahov, sosyal medya yayınladığı görüntüde, eşinde ve kız kardeşinde yapılan testlerin sonuçlarının da pozitif çıktığını duyurdu.

Milletvekili Sergey Şahov'un bütün ailesi karantinaya alınırken, son zamanlarda görüştüğü 50 kişinin kimliklerinin de tek tek tespit edildiği ve bu kişilerin de testlerden geçirileceği belirtildi.

Salgının merkezinde OHAL ilan edildi

Ukrayna’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ilk görüldüğü, Romanya ve Moldova sınırında yer alan Çernovtsi şehrinde ise OHAL (olağanüstü hal) uygulaması tavizsiz sürüyor.

Çernovtsi kentindeki toplu taşıma araçları, sadece sağlık görevlileri ve güvenlik görevlilerinin nakli için faaliyet gösterirken, Sağlık Bakanlığına ait araçlar, Çernovtsi sokaklarında hoparlörle yaptıkları anonslarda halkı mümkün olduğunca evden dışarı çıkmamaya çağırıyor.

Ordu asker alımlarını durdurdu

Diğer taraftan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ilkbahar celbinde askere almayı ertelediğini ilan etti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle askere alımların bir süreliğine askıya alındığı kaydedildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ilkbahar döneminde 16 bin 500 kişiyi askerliğe alacaktı.

Çiftçilere kolaylık sağlanıyor

Ukrayna Ekonomik Kalkınma Bakanlığı da Ukrayna ekonomisinin belkemiğini oluşturan tarım sektörüne destek verilmesi ve kolaylık sağlanması çerçevesinde, kiraların ertelenmesi kararını aldığını duyurdu.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada, tarım sektöründe faaliyet gösteren kişilerin toprak vergilerinin ve arazi kiralarının iki ay boyunca tahsil edilmeyeceği ifade edildi.

2 kişi öldü, 154 kişide koronavirüs görüldü!

Ukrayna Sağlık Bakanlığının bu sabah açıkladığı verilerde, ülke genelinde 16 kişinin koronavirüse yakalandığının saptandığı belirtilmişti.

Diğer taraftan, 154 kişide koronavirüs şüphesinin olduğu duyuruldu.

Ukrayna’da şu ana kadar koronavirüs sebebiyle 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)