"Sağlıklı bir çocuk" daha hayatını kaybetti

İngiltere'de sağlık sorunu bulunmadığı bildirilen 13 yaşındaki bir çocuk, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirdi.

DÜNYA 01.04.2020, 08:11
"Sağlıklı bir çocuk" daha hayatını kaybetti

13 yaşındaki İsmail Mohamed Abdulwahab, koronavirüsün (Covid-19) İngiltere'deki en genç kurbanı oldu.

Aile tarafından yapılan açıklamada 13 yaşındaki İsmail Mohamed Abdulwahab'ın ölümüne ilişkin şu bilgi paylaşıldı:

"İsmail, belirtiler göstermeye başladı ve nefes almakta zorlandı. Kings College Hastanesine kaldırıldı. Önce solunum cihazına bağlandı, ardından suni komaya sokuldu ama ne yazık ki dün sabah öldü."

Aile, çocuklarının bilenen bir sağlık sorunun bulunmadığını, bilakis çok sağlıklı bir çocuk olduğunu ve koronavirüsün son derece bulaşıcı ve öldürücü olması sebebiyle son anlarında çocuklarının yanında olamadıklarını belirtti.

King's College Hastanesinden yapılan açıklamada ise çocuğun ölümü doğrulanarak şu açıklama yapıldı:

"Ne yazık ki Covid-19 testi pozitif çıkan 13 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi. Koronavirüsün çocuklara ya da gençlere bir şey yapmayacağı düşünülmemeli. Koronavirüs öldürücü bir virüs." 

İngiliz basında yer alan haberlerde ise cenazenin henüz aileye teslim edilmediği, çocuğun yaşı ve eşlik eden sağlık sorunu olmadığı için otopsi yapılmasının planlandığı bildirildi.

Bu arada açılan bağış sayfasında, cenaze masrafları için 6 bin sterlin bağış toplandı.

İngiltere'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 393 yükselerek 1801'e çıkmıştı.

İngiltere'de vaka ve can kaybı sayısının gelecek 2-3 hafta boyunca artmaya devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)