Sadr'ın evine SİHA saldırısı düzenlendi

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın Necef vilayetindeki evine kime ait olduğu bilinmeyen SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile saldırı gerçekleştirildi.

DÜNYA 07.12.2019, 13:53
Sadr'ın evine SİHA saldırısı düzenlendi

Şii Lider Mukteda es-Sadr'a yakınlığıyla bilinen Muhammed Salih el Iraki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın Necef şehrinin El Hanane bölgesindeki evine silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Iraki, SİHA (silahlı insansız hava aracı) saldırısının, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın dün başkent Bağdat ve Necef'teki göstericilerin silahlı saldırıya maruz kalmasından sonra yaptığı "göstericileri koruma" çağrısıyla geldiğinin altını çizdi.

Açıklamada, saldırıda can kaybı olup olmadığına dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunulmadı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, 1 Ekim'den bu yana başkent Bağdat ve güney illerinde devam eden protesto gösterileri sebebiyle 29 Kasım'da istifa etmek zorunda kalmıştı.

4 Aralık'ta açıklama yapan Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliği, hükümet karşıtı protesto gösterilerinde ekim ve kasım aylarında en az 460 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)