Rusya’dan yaptırımlara karşı “uçaklı” cevap

Rusya, uluslararası ekonomik yaptırımlara cevap verme yoluna gitti. Önce tüm borçlarını hızla değer kaybeden Ruble üzerinden ödemeye karar veren Rusya şimdi de kiralanan yabancı uçaklara el koydu. Yabancı uçaklar, Rus havayolu şirketlerinin malı olarak tescil edilecek.

DÜNYA 14.03.2022, 16:50 15.03.2022, 13:38
Rusya’dan yaptırımlara karşı “uçaklı” cevap

Rusya, Ukrayna’ya saldırıları sebebiyle hemen hemen tüm ülkeden yaptırım darbesi almaya devam ediyor. Buna karşılık vermek için harekete geçen Moskova hükümeti önce tüm borçlarını hızla değer kaybeden Ruble ile ödeyeceğini dile getirdi. Bu açıklamanın depremi henüz bitmeden ise ikinci deprem başladı.



Yabancı uçakları kendi envanterlerine alıyorlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün bir kararname imzaladı. Bu kararnameye göre Rus havayolu şirketleri, savaş öncesinde kiraladıkları uçakları kendi envanterlerine sokacak. Batılı ülkelerin Rus uçaklarına el koyma riskini göze almayarak savaşın başlangıcından bu yana yurt dışı turları ve uçuşları iptal eden Rus havayolu şirketlerinin artık yeni uçakları olacak. Moskova’nın yurt dışına vereceği cevapların artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)