Rusya’dan nükleer silah açıklaması: “Hazırız”

Nükleer silahların yaygınlaştırılmasının önüne geçmek adına Rus lider Vladimir Putin, “Görüşmeye hazırız” ifadesinde bulundu.

DÜNYA 30.06.2022, 15:47 01.07.2022, 11:28
Rusya’dan nükleer silah açıklaması: “Hazırız”

Nükleer silahsızlanma hususunda bütün ülkeler önemli adımlar atabilmek için görüşmeler yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de bu konu hakkında açıklamalar yaptı.

“Görüşmelere açığız”

Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg'da düzenlenen bir toplantıda konuştu. Putin, "Moskova, nükleer silahların yaygınlaştırılmasına ve stratejik istikrarın önüne geçebilmek adına görüşmelere açıktır" şeklinde ifade etti.

Putin, “Ukrayna insanlık suçu işliyor”

24 Şubat gününden itibaren savaş içerisinde olduğu Ukrayna hakkında da açıklamalarda bulunan Putin, "Ukrayna devletinin davranışları insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Bundan farklı bir anlam çıkarılamaz" değerlendirmesinde bulundu.

“İyi niyet jesti yaptık”

Rus lider Vladimir Putin, Yılan adası konusuna da değinerek, “Biz o adadan birliklerimi çektik. Bunu Ukrayna hükümeti iyi niyet olarak görmeli. Bizim yaptığımız iyi düşünce jestiydi” dedi.

Rus lider, bunun yanı sıra Yılan adasından Rus kuvvetlerinin geri çekilmesini, “Kiev’in tarım mahsullerini ihraç edebilmesi için izin verdik” şeklinde ifade etti.

“Görevlerini bitirdiler, geri geldiler”

Olay ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı, “30 Haziran günü iyi niyet işareti olarak Rus silahlı güçleri Yılan Adası'ndaki vazifelerini bitirdi ve geriye döndü" dedi.

Yorumlar (0)