Rusya’dan İngiltere’ye nükleer tehdit: 202 saniyede vururuz

Rus devlet televizyonundaki bir programda, İngiltere’nin son dönemde Rusya’ya yönelik saldırgan tutumu ele alındı. Olası bir savaşın değerlendirildiği programda, Rusya’nın nükleer füzeleri kullanarak Londra’yı 202 saniyede vurabileceği vurgulandı.

DÜNYA 30.04.2022, 15:00 03.05.2022, 11:03
Rusya’dan İngiltere’ye nükleer tehdit: 202 saniyede vururuz

Ukrayna’da savaşın başladığı ilk günden bu yana NATO üyesi ülkeler ve Rusya arasında ‘nükleer savaş’ konusu tartışılmaya devam ediyor. Rusya, olası bir kriz durumunda nükleer silahlara başvurabileceğini sık sık ima ederken, bu açıklamalar dünya genelinde büyük panik yaratıyor. 

“Sarmat füzelerinden yalnızca birini göndersek İngiltere’nin adalarından eser kalmaz”

Bu kapsamda, Rusya’dan nükleer silahların kullanımına ilişkin dikkat çekici bir yorum daha geldi. Devlet kontrolündeki Rus televizyonu, askeri uzmanlar ve siyasilerin de katıldığı programda, olası bir savaş durumunda İngiltere’nin başkenti Londra’yı 202 saniyede vurabileceklerini gösteren bir harita paylaştı. ’60 dakika’ isimli programa konuk olarak katılan siyasetçi Aleksey Zhuravlyov, “Ordumuzun bünyesinde bulunan sarmat füzelerinden yalnızca birini göndersek İngiltere’nin adalarından eser kalmaz” ifadelerini kullandı. 

“Böyle bir durum söz konusu olursa, dünyada kimse hayatta kalmaz”

Programda konuşan bir diğer Rus siyasetçi ise Rusya’nın nükleer silaha başvurması halinde karşı taraftan da benzer bir hamle geleceğini belirterek, “Böyle bir durum söz konusu olursa, dünyada kimse hayatta kalmaz. Bunu da göz önüne almamız gerekir” şeklinde konuştu. Bu görüşe yanıt veren Zhuravlykov, “Gerekirse ürettiğimiz her şeye en baştan başlarız. Sıfırdan tekrar ayağa kalkarız. Avrupalılar devletimizi ve askerlerimizi terör suçu işlemekle itham ediyor. Rusya’ya yönelik bu tutumu asla kabullenemeyiz” dedi. 

Londra’yı 202 saniyede, Berlin’i 106 saniyede, Paris’i 200 saniyede vurabileceklerini belirttiler

Programda bu tartışmalar yaşanırken, dünya basınını uzun süre meşgul edecek bir harita paylaşıldı. Rus televizyonu tarafından ekrana getirilen haritada, Rusya’ya ait nükleer füzelerin Kaliningrad bölgesinden ateşlenmesi halinde Londra’ya 202 saniyede varabileceği vurgulandı. Yine aynı haritada belirtilen bilgide Paris’in 200 saniyede, Berlin’in ise yalnızca 106 saniyede yok edilebileceği bilgisi aktarıldı. 

Putin, hipersonik füzelerin önemine dikkat çekmişti

Kısa süre önce ülkesinde geliştirilen hipersonik füzelerin önemine değinen Rusya lideri Vladimir Putin, “Tüm dünyada var olan modern savunma sistemlerinin üstesinden gelebilecek büyük bir caydırıcı silahı ülkemize kazandırdık” yorumunda bulunmuştu.

Yorumlar (0)