İngiltere’den Rusya’ya “gemisavar” gözdağı

Almanya’nın Ukrayna’ya tank göndermesinin ardından İngiltere’den daha büyük bir hamle geldi. Boris Johnson’ın önderliğindeki ülke, Ukrayna’ya gemisavar füzeler gönderdi. Savaşın ilk gününden bu yana Londra’ya diş bileyen Moskova, İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı Heappey’e ateş püskürdü.

DÜNYA 27.04.2022, 13:04
İngiltere’den Rusya’ya “gemisavar” gözdağı

Ukrayna’ya asker göndermek dışında her türlü desteği veren batılı ülkeler, silah ve teçhizat göndermek konusunda adeta birbirleriyle yarışıyorlar. ABD ve İngiltere, Ukrayna’ya en fazla araç ve silah gönderen ülkeler arasında yer alırken Londra hükümetinin yeni bir teslimat gerçekleştireceği öğrenildi. İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, milletvekillerine yaptığı açıklamada, “Brimstone gemisavar füzelerin” birkaç hafta içinde Ukrayna’ya ulaşacağını duyurdu. 



Füzeleri Kiev istedi

Kiev yönetimi daha önceki açıklamalarında batılı ülkelerden uzun menzilli kara füzeleri talep etmişti. Londra’nın bu istek üzerine harekete geçtiği açıklandı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ise bir açıklama yaparak hem İngiltere’nin hem de diğer batılı ülkelerin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermesi gerektiğini dile getirdi. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Ukrayna, hava sahasının büyük çoğunluğunda hala kontrolü elinde barındırıyor. Heappey ise İngiltere’den gönderilen silahlarla Rus ordusunun vurulmasının “meşru” olduğunu dile getiriyor.

Yorumlar (0)