Rusya'nın "diplomat" kararına Yunanistan'dan tepki!

Yunanistan, Nisan ayında 6 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti. Buna karşılık olarak Rusya, önceki günlerde 8 Yunan diplomatı sınır dışı etti. Diplomatlarının hukuksuz bir eylemde bulunmadığını bildiren Yunanistan, "Rusya, yaptırımlara orantısız şekilde karşılık veriyor." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 01.07.2022, 22:05 02.07.2022, 08:58 Hakan Öksüz
Rusya'nın "diplomat" kararına Yunanistan'dan tepki!

Ukrayna'ya yönelik savaş başlatan Rusya, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile ABD tarafından uygulanan yaptırımlara maruz kalıyor. Bu yaptırımlara orantılı şekilde tepki verileceğini bildiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu kararını uygulamaya koydu. Gazprom şirketi, Avrupa'ya gaz akışını büyük oranda kesti. Rusya'da bulunan birçok yabancı ülke diplomatları "istenmeyen kişi" ilan edildi.

Yunan hükümeti karşı çıktı

İstenmeyen kişi olarak ilan edilen kişilerden bazıları da Yunan diplomatlardı. Rusya'nın, 8 Yunan diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmesi, Yunanistan hükümetinin tepkisini çekti. Bu diplomatların uluslararası hukuka uygun olmayan herhangi bir eylemde bulunmadığını kaydeden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Rusya, yaptırımlara orantısız şekilde karşılık veriyor." açıklamasını yaptı.

8 Yunan diplomatın Rusya'dan sınır dışı edilmesi üzerine harekete geçen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Rusya, diplomatlarımızı sınır dışı etmelerinin gerekçesi olarak bazı gerçek dışı kanıtlar sundu. Diplomatlarımız, uluslararası hukuka aykırı herhangi bir şey yapmadı." ifadelerini kullandı.

Yunanistan, Rusya'ya yaptırımlar kapsamında Nisan ayında 6 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti. Moskova yönetimi, buna karşılık olarak önceki günlerde 8 Yunan diplomatı sınır dışı etti. Uygulanan karşılıklı yaptırımların, iki ülke arasında daha derin krizlere yol açabileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)