Gaz depolama tesisi olmayan Yunanistan, o ülkeye teklif sunacak

Rusya’nın doğalgaz kısıtlamalarına karşı kış ayları gelmeden kendini güvence altına almak isteyen Yunanistan, yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. 

EKONOMİ 28.06.2022, 10:39 28.06.2022, 16:57
Gaz depolama tesisi olmayan Yunanistan, o ülkeye teklif sunacak

Rusya’dan Avrupa’ya tedarik edilen doğalgaz miktarının her geçen ay biraz daha düşmesi sebebiyle Avrupa devletleri arasında tedirginlik yaşanıyor. Kış aylarında yeni bir krizle baş başa kalmamak için doğalgaz depolamaya çalışan Batılı devletler, bu konudaki istişarelerini de sürdürüyor. Geçen ay bir araya gelen Avrupa Birliği ülkeleri, gaz depolarını kış sezonu öncesi doldurmak için yeni bir yasa teklifini onaylayarak hayata geçirdi. 

“Önemli kararların çıktığını söyleyebilirim”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan’ın enerji düzenleyicisi Athanasios Dagoumas, “Ne kadar doğalgaz depolayabileceğimizi ve teknik koşulları ele aldık. Önemli kararların çıktığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu. Öte yandan ülke genelinde herhangi bir gaz depolama tesisi bulunmayan Yunanistan, bu konuda yeni bir hamlede bulunmaya hazırlanıyor.

Yunanistan, İtalya’ya teklif sunacak

Yunanistan’a ait doğalgazın yurt dışında depolanması için İtalya ile görüşecek olan Miçotakis hükümeti, bu konuda kendilerine yeni bir teklif sunacak. İtalya ile yapılacak görüşmelere ilişkin de yeni mesajlar veren Athanasios Dagoumas, “İtalya’ya sunulması planlanan teklif ile ilgili artık hazırlıklarımız son aşamaya geldi. En kısa sürede adımlar atılacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)