Cezayir'de Busenaz Sürmeneli fırtınası!

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda Cezayirli Ichrak Chaib ile finalde karşılaşan milli boksör Busenaz Sürmeneli, rakibini mağlup ederek altın madalya kazandı. İşte şampiyonanın beşinci gününde milli sporcularımızın gösterdiği performans...

SPOR 01.07.2022, 22:46 02.07.2022, 11:12 Hakan Öksüz
Cezayir'de Busenaz Sürmeneli fırtınası!

Dünyanın birçok ülkesinden şampiyon sporcuların katıldığı 19. Akdeniz Oyunları, Cezayir’in Oran şehrinde düzenledi. Şampiyonanın beşinci gününde altın madalya kazanmak için ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, Cezayirli Ichrak Chaib ile kozlarını paylaştı. 66 kiloda ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, rakibini yenerek Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Milliler, toplamda 9 madalya kazandı

Milli sporcularımız, şampiyonanın beşinci gününde toplam 9 madalyanın sahibi oldu. 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan millilerimizi tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Bizleri gururlandırdılar." ifadesini kullandı.

Milli atlet Jak Ali Harvey, altın madalya gururu yaşadı. Ramil Guliyev ve Kıvılcım Kaya Salman, gümüş madalya elde ederken, Özlem Becerek bronz madalya kazandı. Badmintondaki milli gururumuz Neslihan Yiğit ise altın madalyanın sahibi oldu.

Özkan Baltacı, çekiç atmada altın madalya kazandı

Milli boksörlerimiz Busenaz Çakıroğlu, Gizem Özer ve Samet Gümüş bronz madalya sevinci yaşadı. Milli atlet Özkan Baltacı, Oran kentinde yapılan çekiç atma finalinde 74.34 metrelik atış yaptı. Baltacı, bu atışıyla altın madalya kazandı.

Yorumlar (0)