Rusya, eski ABD hava üssünü ele geçirdi

Rusya, ABD'nin kuzeydoğu Suriye'de terk ettiği bir hava üssünü kontrol altına aldı.

DÜNYA 15.11.2019, 13:55
Rusya, eski ABD hava üssünü ele geçirdi

Rusya, kuzeydoğu Suriye'den çekilmeden önce ABD'nin kontrolünde olan bir hava üssünü ele geçirdi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Zvezda kanalına yaptığı açıklamada Rus askeri polisinin saldırı helikopterleri ve kara birlikleriyle Halep yakınlarındaki hava üssüne girildiği belirtildi.

Hava sahası kontrolü sağlayacak

Zvezda kanalının haberine göre hava üssü bölgedeki Suriyelilere insani yardım dağıtılması için kullanılacak ve bölgedeki hava sahasının kontrolünün Rus müttefiki Suriye rejimine geçmesi sağlanacak.

Rusya, Perşembe günü Kamışlı şehrinin havaalanına bir helikopter üssü de kurduğunu açıklamıştı.

"Herhangi bir sürpriz bırakılmadığından emin olmalıyız"

Zvezda'ya konuşan bir Rus askeri polis müfettişi, üsse girdiklerini ve iç ve dış bölgenin kontrolünü tamamen sağladıklarını duyurdu. Müfettiş, istihkam erlerinin bölgeyi en ince ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde incelediklerini çünkü kendilerine "herhangi bir patlayıcı madde veya sürpriz bırakılmadığından emin olmak istediklerini" belirtti.

Rusya, Suriye'de iki daimi askeri üs barındırıyor; Lazkiye'de bulunan Rus üssü rejim karşıtlarına hava saldırısı düzenlenmesini sağlarken Tartus'ta bulunan deniz üssü de Akdeniz'de Rusya'nın varlığını koruyor.

Yorumlar (0)