Rusya'dan uyarı gibi açıklama

Sergey Lavrov, dünyadaki en büyük iki nükleer gücün çatışmasına yol açabilecek hadiselerin ciddi riskler oluşturabileceğini dile getirdi.

DÜNYA 16.03.2023, 01:11 16.03.2023, 18:09
Rusya'dan uyarı gibi açıklama

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov, Karadeniz'de ABD'ye ait olan MQ-9 İHA'nın (insansız hava aracı) düşmesine ilişkin konuştu.

ABD'nin 'özel askeri harekat' için Rusya Federasyonu'nun Karadeniz'de uçuşa sınırlanmış bölgeler ilan etmesini yok saydığını kaydeden Lavrov, "ABD tarafı, çatışmacı yaklaşımlarını güçlendirmek için devamlı olarak bu tarz provokasyonlar aramakla meşgul." yorumunda bulundu.

Bu yaklaşımın çok kötü olduğuna dikkat çeken Lavrov, ABD tarafının devamlı stratejik istikrarla ilgilenen sorumlu bir ülke olduklarını ifade ettiğini fakat ABD'li yetkililerin eylemlerinin ifadeleriyle uyuşmadığını söyledi.

Lavrov, "Global güvenlik için dünyadaki en büyük iki nükleer gücün, iki devletin çatışmasına yol açacak herhangi bir hadise her daim ciddi riskler oluşturur." diye konuştu.



Ne olmuştu?

EUCOM (ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı), iki Rus Su-27 savaş uçağının, Karadeniz'de ABD'ye ait olan MQ-9 tipi İHA'yı tacizde bulunduğunu, bahse konu uçaklardan birinin çarptığı İHA'nın uluslararası sulara düştüğünü açıklamıştı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ise ABD'ye ait olan MQ-9 İHA’nın Ukrayna'da devam eden 'özel askeri harekat' sebebiyle uluslararası standartlara uygun bir şekilde bütün hava sahası kullanıcılarına iletilen geçici durum bölgesini ihlal ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)