Rusya'dan PKK/YPG'ye 25 tır silah yardımı

Türkiye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için PKK'ya on binlerce tır silah yardımı yapan ABD'den sonra Rusya da PKK/YPG'ye silah yardımına başladı. 25 araçlık silah sevkıyatının görüntülerini PKK'ya bağlı yayın organları paylaştı. Esed kontrolündeki Kamışlı üssüne ise Rus kargo uçakları inip kalkıyor.

DÜNYA 08.11.2019, 10:08
Rusya'dan PKK/YPG'ye 25 tır silah yardımı

Rusya da tıpkı Amerika gibi savaş tanrısına dönüştü. Onlarca yıl Esed rejimine silah satan Rusya, bir taraftan Türkiye'ye füze savunma sistemi satıyor diğer taraftan PKK'ya da silah yardımı yapıyor.

Konvoy sırası Rusya'ya mı geldi?

Önce Amerika ardından Rusya, Türkiye ile ayrı ayrı mutabakat imzalayarak bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin sınırdan en az 30 kilometre içeri çekilme teminatı vermişti. Verilen sözler havada kaldı. Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye on binlerce tır silah ve askerî malzeme yardımı yapan Amerika'dan sonra Rusya da silah yardımına başladı. Bölücü terör örgütü PKK/YPG, bölgede hem Amerika ile, hem Rusya ile hem de Esed ile ortak çalışmaya devam ediyor.

Rusya'nın “YPG, M4 karayolunun güneyine çekildi” dediği bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin faaliyetlerini tam gaz sürdürdüğü istihbarat tarafından biliniyor. Önceki gün çatışmaların şiddetlendiği kritik konumdaki M4 karayolu üzerindeki Tel Temr kasabasına bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından yeni takviye güç gönderildi. Ağır silahlarla donatılmış onlarca kamyonet ve zırhlı araçlarla Tel Temr kasabasına intikal eden PKK/YPG'li teröristler, gündüz vaktinde kameralar önünde adeta şov yaptı.

Öte yandan Rakka batısındaki Tabka’dan da Rasulayn’ın hemen güneyindeki bölgeye takviye terörist grup gönderildi. Rusya-Esed-PKK kontrolündeki Kamışlı’da da birçok Arap köyüne teröristler tarafından baskınlar yapılıyor. Baskınlarda Tel Abyad ve Rasulayn’da Suriye Millî Ordusu (SMO) saflarında bulunan askerlerin yakınları tek tek belirlenerek gözaltına alınıyor.

Rusya ile PKK, Ayn İsa'da koordinasyon merkezi kurdu

Ayrıca Rusya ile PKK/YPG, Tel Abyad güneyindeki Ayn İsa’da ‘koordinasyon merkezi’ kurdu. Yerel kaynaklar, istihbarat birimlerini doğrulayarak, hafta başında kurulan koordinasyon merkezinde Rus subaylar ile PKK elebaşlarının birlikte çalıştıklarını belirtiyor.

Koordinasyon merkezine önceki gün 25 Rus aracıyla silah, mühimmat, askerî malzeme ve askerî araç sevkiyatı yapıldı. Konvoyun görüntülerini yayınlayan PKK’ya yakın yayın organları silah ve mühimmatın kendilerine destek amacıyla getirildiğini duyurdular.

Tel Abyad ve Rasulayn da aynı durumda

Amerika ile varılan mutabakat sonucu bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin boşaltması gereken Tel Abyad ile Rasulayn arasında da durumun diğer bölgelerden bir farkı yok.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, Tel Abyad’ın güneyindeki askeri varlığını sürdürüyor. Özellikle kritik bir nokta olan M4 karayoluna yakın bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Vatanları için bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye karşı savaşan Suriye Millî Ordusu’nun (SMO) şehit sayısı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı’nın başladığı 9 Ekim’den buyana 151’e yükseldi. M4 karayolunda ulaşım zaman zaman tamamen duruyor.

Esed rejimin bölgeye yığınağı da sürüyor. M4 karayolunun güneyinden Rasulayn ve Tel Abyad’a geçmek isteyen sivillere de geçiş izni verilmiyor.

Mazlum Kobani: Esed ordusuna "bağımsız kolordu" olarak girmeye hazırız

Bu arada Rusya, Esed rejimi ve PKK arasında ‘"üniforma pazarlığı" sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, terör örgütünün rejim ordusu ile birleşmesini desteklediklerini bir kez daha ifade etti. Dün Barzani yönetimine yakın bir televizyon kanalına konuşan terör örgütünün elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı "Mustafa Ferhad Abdi", rejim ve Ruslarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Örgüt içinde "Şahin Cilo" kod adıyla da anılan terörist Mustafa Ferhad Abdi, 100 bin kişilik bir yapılanmaları olduğunu ileri sürerek, rejim ordusuna ‘bağımsız bir kolordu’ olarak girmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Rusya kargo şirketi gibi

Mardin ilinin Nusaybin ilçesi karşısındaki Suriye’nin Kamışlı şehrinde son birkaç gündür nakliye trafiği yaşanıyor. Kamışlı şehrinde rejim kontrolünde bulunan üsse Rus kargo uçaklarının biri kalkıyor biri iniyor. Gece-gündüz devam eden hava nakliye trafiğinde, kargo uçaklarının ne taşıdığı şimdilik bilinmiyor.

Yorumlar (0)