Rusya'dan ABD'ye tıbbi ekipman!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Covid-19 )yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle, düşman olarak gördüğü Rusya'dan tıbbi ekipman satın aldı.

DÜNYA 02.04.2020, 06:57
Rusya'dan ABD'ye tıbbi ekipman!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rusya'dan tıbbi ekipman satın aldıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, yapılan anlaşmanın Covid-19 (yeni tip Koronavirüs) salgını ile mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını konusunda küresel bir mücadele verdiğini fakat çözümün tek başına sağlanamayacağını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"30 Mart'ta ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri, 1 Nisan'da New York'a varan ve solunum cihazı ile kişisel koruyucu ekipmanların da olduğu bir uçak dolusu tıbbi malzeme satın almıştır.

Amerika da Rusya da geçmişte kriz zamanlarında birbirlerine insani yardım sağlamıştır ve gelecekte de sağlayacaktır. Hepimizin hayatını tehdit eden ortak bir düşmanın üstesinden gelmek için birlikte çalışma zamanı."

Yerel kaynaklardan sağlanan bilgilere göre, Rusya’dan, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilen ve tıbbi ekipman taşıyan "AN-124" tipi askeri kargo uçağı, New York Uluslararası Havalimanı JFK’ye teker koydu.

Rusya Savunma Bakanlığı da tıbbi ekipman ve maske taşıyan uçağın, Moskova bölgesindeki Çkalovsk Askeri Havaalanı'ndan Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildiğini açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün şu açıklamayı yapmıştı:

"Rusya tarafından Âmerika Birleşik Devletleri'ndeki kötü epidemiyolojik durum kapsamında tıbbi ve koruyucu ekipman yardımı teklif edildi. ABD Başkanı Donald Trump, bunu şükranla kabul etti."

Yorumlar (0)