Rusya'da barut deposunda patlama: Çok sayıda ölü var

Rusya'daki bir barut deposunda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında, 17 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

DÜNYA 22.10.2021, 17:50 24.10.2021, 09:26
Rusya'da barut deposunda patlama: Çok sayıda ölü var

Rusya'nın Ryazan bölgesindeki Shilovsky'da yer alan 160 metrekarelik barut deposunda patlama meydana geldi. 

17 işi hayatını kaybetti
Patlamanın ardından kurtarma ve itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği açıklanırken, ilk belirlemelere göre patlama sonrası çıkan yangında 17 işçiden 15’inin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.
Yaralanan ve hastaneye kaldırılan 1 işçinin vücudunun yüzde 99'unun yandığı ve daha sonra bu işçinin de yaşamını yitirdiği bildirildi. Öte yandan depo içinde kaldığı belirlenen bir başka işçinin de cesedine ulaşıldı. Toplamda patlama sebebiyle 17 işçiden tamamının öldüğü açıklandı. 

Kimlikler henüz teşhis edilemedi

Yaşanan faciayla ilgili açıklamalarda bulunan Shilovsky Bölge İdaresi Başkanı Vladimir Lukantsov, depodaki 17 işçinin de yaşamını yitirdiğini ve bu ölen işçilerine ailelerine maddi manevi destekte bulunacaklarını açıkladı. Yangının çıkış sebebiaraştırılırken, morga götürülen işçilerin vücutlarındaki yanıklar sebebiyle kimliklerinin henüz teşhis edilemediği, bu sebeple ailelerden alınacak DNA örnekleriyle kimlik tespitlerine başlanacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)