Başbakan toplantıda depreme yakalandı, istifini bozmadı

Yeni Zelanda Başbakanı olarak görev yapan Jacinda Ardern’ın dün düzenlediği bir basın toplantısı esnasında 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Soğukkanlılığını korumaya çalışan başbakan kürsüye tutunup o an kendisine sorulan sorunun tekrar edilmesini rica ederek, toplantısına hiçbir şey olmamış gibi devam etti.

DÜNYA 22.10.2021, 17:52 24.10.2021, 09:32
Başbakan toplantıda depreme yakalandı, istifini bozmadı

 Dün Yeni Zelanda'da Taumarunui kasabasının 35 kilometre güneybatısında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmasa da halkı panikletti. Deprem başkent Wellington’dan da hissedildi. Tam o anlarda bir basın toplantısı için kameraların karşısında olan Ardern, deprem olduğunu hissetti ancak hiç renk vermedi.

Hemen toparlandı

Tam bir gazetecinin soru sorduğu anda gerçekleşen deprem anında kürsüye tutunarak güç alan başbakan, bir an için konsantrasyonunu kaybetmiş gibi görünse de hemen toparlanarak gazeteciden sorduğu soruyu tekrar etmesini istedi.

Bir kez daha canlı yayında depreme yakalanmıştı

Başbakan Ardern, geçen sene Mayıs ayında ülkenin Levin şehrinde yaşanan 5.8’lik depreme de canlı yayında yakalanmıştı. Deprem sırasında parlamento binasından gazeteci Ryan Bridge’e bağlanarak sorularını yanıtlıyordu. Ardern o an gazeteciye “Şu an burası sallanıyor. Arkamda duran şeylerin nasıl sallandığını görüyorsanız depremin ne kadar ciddi olduğunu anlamışsınızdır. Parlamento binası her zaman daha fazla sallanır” şeklinde konuşmuştu. Depremin sürdüğü 15 saniye boyunca yine son derece soğukkanlı olan Ardern, üstünde asılı bir lamba olmadığından güvende olduğunu belirterek röportaj yapmaya devam etmişti.

Yorumlar (0)