Rus milyarderlerin yurt dışındaki malikaneleri işgal edildi

Fransa ve İngiltere’de bir grup gösterici, Rus milyarderlerin evini işgal etti. Malikanelerin balkonlarına tırmanan göstericiler, pankart astı ve evin içine zorla girmeye çalıştı. Polis ekipleri işgalci gruplara müdahale etmekte zorluk çekti.

DÜNYA 15.03.2022, 08:27 16.03.2022, 08:58
Rus milyarderlerin yurt dışındaki malikaneleri işgal edildi

Fransa ve İngiltere’de bir grup gösterici, Rus milyarderlerin malikanelerine adeta baskın yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski damadı olan Kirill Shamalov’un Fransa’daki villasına ve Rus milyarder Oleg Deripaska’nın İngiltere’deki malikanesi işgal edildi. Deripaska’nın Londra’daki malikanesine giren göstericiler, Ukrayna bayrağı açtı ve pankart astı.



65 milyonluk malikaneyi bastılar

İngiltere polisi olaya müdahale etmekte zorluk yaşarken Deripaska’nın malikanesinin değerinin 65 milyon Dolar olduğu öğrenildi. Kendilerine “Resist London” ismini veren grup, malikaneye astığı pankarta “Bu mülk kurtarıldı”, “Ukrayna’yı işgal eden Rus oligarkları işgal edeceğiz”, “Putin gitmeli” sloganlarını yazdı. 



“Oligarklar, Putin’in suç ortağıdır”

Resist London üyeleri, Rus oligarkların da Putin’in destekçisi olduğunu ifade ederek “Bu saçmalığı kabul etmeyen Rusya halkıyla ve saldırıya uğrayan Ukrayna halkıyla dayanışma içindeyiz.” ifadelerini kullandı.



Putin’in eski damadının villasına baskın

Vladimir Putin’in eski damadı olduğu ve Fransa’da villası bulunduğu öğrenilen oligarklardan Kirill Dmitriev de saldırılardan nasibini aldı. Fransa’nın güneyindeki Biarritz’de bulunan lüks villaya giren Belaruslu iki kişi çeşitli sloganlar attı. Eylemciler, olay yerinde tutuklandı. 

Yorumlar (0)