"Rejim değişikliği peşinde değiliz"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da rejim değişikliğini hedeflemediklerini ve 'güçlü bir İran' istediklerini söyledi.

DÜNYA 26.08.2019, 10:39
"Rejim değişikliği peşinde değiliz"

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'nın Biarritz kentinde 2 gündür süren G7 Zirvesi'nin kapanışında önemli açıklamalarda bulundu.

ABD ile İran arasında yaşanan gerilime değinen Trump, "İran'da rejim değişikliği peşinde değiliz. Biz güçlü bir İran istiyoruz. İran ile balistik füzeler ve anlaşmanın uzunluğu konusunda konuşacağız. Ayrıca, İran ciddi bir ekonomik baskı altında." ifadelerini kullandı.

"Zarif ile görüşmek istemedim"

Trump, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in G7 Zirvesi'ne sürpriz ziyaretine ilişkin, "Zarif'in geleceğini Macron bana bildirdi ve onayımı aldı. Zarif ile görüşmek istemedim, çünkü bunun için çok erkendi." dedi. 

"Anlaşma yapacağımızı düşünüyorum"

Çin ile yaşanan ticaret savaşına da değinen Trump, "Xi Jinping harika bir lider. Çin dün gece ABD'li ticaret müzakerecilerini aradı ve müzakere masasına geri dönmek istiyorlar. Bu, dünya için çok olumlu bir gelişme." değerlendirmesini yaptı. 

ABD Başkanı Donald Trump, "Çin ile çok ciddi bir şekilde konuşmaya başlayacağız. Kısa süre içinde müzakereye başlıyoruz. Anlaşma yapacağımızı düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)