Putin, Ukrayna işgali sonrası ilk kez halka seslendi

Putin, Ukrayna işgalinin 23. gününde ilk kez sahneye çıkarak vatandaşlara seslendi. Putin, hayatında tek bir savaşı dahi kaybetmeyen Uşakov’u işaret ederek “O zaman olduğu gibi şimdi ve gelecekte de Rusya’nın şanına şan katacak.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 18.03.2022, 22:21
Putin, Ukrayna işgali sonrası ilk kez halka seslendi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 23. gününde.

Uzun bir zamandır Rus birliklere karşı mücadelesini sürdüren Ukraynalıların büyük bir kısmı farklı ülkelere göç etmek durumunda kaldı.

Milyonlarca Ukraynalı ülkesinden ayrılırken, kalanlar ise ülkelerine Rus kuvvetlere karşı korumak için çalışmalara katılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşın ardından ilk kez halkın karşısına geçti.

Putin halka seslendi

Kırım’ın yasa dışı şekilde ilhakının 8’inci senesi sebebiyle Rusya’nın başkenti Moskova’da Lujniki stadında miting ve konser düzenlendi. Yapılmış olan etkinlik sanatçıların konserleri ile başladı. Bir zaman sonra ise Putin sahneye geldi ve stadyumu dolduran halka hitap etti.

“Donbas’taki insanların soykırımdan kurtarılması operasyonun sebebi ve hedefidir”

Putin, yapmış olduğu konuşmada, Ukrayna’nın Donbas bölgesinde yaşayan kişilere blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini iddia ederek, “Bu insanların soykırım ve acılardan kurtarılması, Ukrayna ve Donbas’ta başlatmış olduğumuz askeri operasyonların sebebi ve amacıdır.” şeklinde konuştu.

“Uzun zamandır bu şekilde birlik olmamıştık”

Ukrayna’da yapılan operasyonun Rusya’nın birlik olduğunu gösterdiğini ifade eden Putin, “Omuz omuza birbirlerine yardım edip destek veriyorlar. Gerektiğinde kardeşler gibi kurşunlara karşı birbirlerine siper oluyorlar. Uzun zamandan beri böylesine birlik olmamıştık.” ifadelerini kullandı.

“Amiral Uşakov da öyle demişti: Rusya’nın şanına şan katacak”

Ukrayna operasyonunun başladığı günün, askeri kariyeri boyunca girdiği hiçbir savaşı kaybetmeyen Rus Amiral Fyodor Uşakov’un doğum gününe denk geldiğinin altını çizen Putin, “Hayatında bir tek savaşı dahi kaybetmeyen Amiral Fyodor Uşakov öyle demişti. Bütün bu fırtınalar Rusya’nın şanına şan katacak. Tıpkı o zaman olduğu gibi şimdi de gelecekte de Rusya’nın şanına şan katacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşması esnasında canlı yayında kesinti meydana geldi

Putin’in konuşmasını Rusya’nın tüm televizyonları canlı olarak yayınladı. Putin’in yaklaşık olarak 6 dakika süren konuşmasının son saniyelerinde kesinti meydana geldi. Konuşma bitmeden programın konser kısmı ekranda çıktı.

“Teknik arıza” şeklinde açıklandı

Kremlin Sözcüsü Peskov, yapmış olduğu açıklamada, yayının gerçekleştirildiği sunucuda meydana gelen teknik sebep dolayısıyla beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını söyledi.”

Yorumlar (0)