Putin imzaladı: Ukraynalılara Rus vatandaşlığı

Ukrayna'nın Zaporijya ve Herson bölgelerinde ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına alınmasının kolaylaştırıldığı bildirildi.

DÜNYA 25.05.2022, 20:43 26.05.2022, 16:00
Putin imzaladı: Ukraynalılara Rus vatandaşlığı

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna'nın Zaporijya ve Herson bölgelerinde ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştıran karara imza attı.

Rusya Yasa Portalı'nda paylaşılan ve Putin'in imzasının bulunduğu karara göre, 2019 yılında onaylanan sözde Luhansk ve Donestk cumhuriyetlerinde ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına geçiş yapmasını kolaylaştırıcı düzenlemeye eklemeler yapıldı.

Bu doğrultuda, Luhansk ve Donestk'te ikamet edenlerin yanı sıra Ukrayna'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde ikamet edenlerin de Rus vatandaşlığına geçiş yapmasına kolaylık sağlanacak.

24 Şubat'ta savaş başlamıştı

Rusya'nın 24 Şubat 2022'den beri Ukrayna topraklarında sürdürdüğü operasyonda Herson'un tümü ile Zaporijya'nın bir kısmı Rus ordusunun kontrolüne geçmişti.

Herson'un referandum yapılarak Rusya topraklarına katılacağına yönelik iddialar hakkında Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Ukraynalıların kendi kaderini kendilerinin belirleyeceğini' ifade etmişti.

Yorumlar (0)