Putin'den saldırı açıklaması: 'Gerektiğinde saldıracak kapasitemiz var'

Rus Donanması Günü'nde gerçekleştirilen törende açıklamalar yapan Vladimir Putin, “Düşmanın herhangi bir uçak, gemi ya da denizaltını tespit etme ve bununla birlikte gerektiğinde buna karşı kaçınılmaz bir saldırı düzenleme kapasitesine sahibiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 25.07.2021, 16:40 26.07.2021, 12:09
Putin'den saldırı açıklaması: 'Gerektiğinde saldıracak kapasitemiz var'

Rusya Devlet Başkanı V. Putin, Rus Donanması Günü çerçevesinde St.Petersburg şehrinde gerçekleştirilen deniz geçit törenine katıldı.

“Yüksek hassasiyetli silah sistemine sahibiz”

Törende konuşan Putin, askeri deniz alanında Rusya'nın geliştiğini, kısa süre içinde önde gelen deniz devletlerinden biri olduğunu ifade etti.

Putin, Rus donanmasının okyanusların hemen hemen her bölgesinde varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Putin, şunları kaydetti:

“Rusya, kıse ve uzun mesafeli etkili deniz havacılığı, güvenilir kıyı savunma sistemleri ile birlikte başarılı ve sürekli bir şekilde geliştirdiğimiz, dünya genelinde benzerleri olmayan, hipersonik yüksek hassasiyetli silah sistemlerine sahip durumda.”

“Gerektiğinde düşmana saldırı düzenleme kapasitesine sahibiz”

Rus deniz filosu, Rusya’nın mili çıkarlarını korumak üzere bütün imkanlara sahip olduğunu ifade eden Putin, “Düşmanın herhangi bir uçak, gemi ve denizaltını tespit etme ve gerektiğinde düşmana karşı kaçınılmaz bir saldırı gerçekleştirme kapasitesine sahibiz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)