Putin'den hastane saldırısı yorumu: "Bunu bir işaret olarak görelim"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ziyaretinde İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı hakkında konuştu. Saldırı hakkında "korkunç bir olay, bir felaket" yorumunda bulunan Putin, "Bunu bir işaret olarak görmeliyiz." dedi.

DÜNYA 18.10.2023, 15:58 Hakan Öksüz
Putin'den hastane saldırısı yorumu: "Bunu bir işaret olarak görelim"

Resmi temaslar kapsamında Çin'e ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail-Filistin çatışmasını yorumladı. Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıyı yorumlayan Putin, "Sadece bugünkü krizle ilgili değil ancak Gazze'deki meselelere karşı ilkeli bir tutumumuz var. Başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devletinin kurulmasını her zaman destekledik." dedi.

"Korkunç bir olay, bir felaket"

İsrail tarafından el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik yapılan saldırıyı "trajedi" olarak niteleyen Rusya lideri Putin, "Bu gerçekten korkunç bir olay. Bir felaket olarak da niteleyebiliriz bunu. Hastanedeki yüzlerce insan öldü, bir o kadar insan da yaralandı. Bu çatışma en kısa sürede durdurulmalı. Bu saldırıyı, çatışmanın sona erdirilmesine ilişkin bir işaret olarak olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum. En azından taraflar, bunun için müzakerelere başlamalı." ifadelerini kullandı.

ABD'nin ATACMS füzelerini Ukrayna'ya göndermesi: "Hiçbir şey değişmeyecek"

ABD'nin uzun menzilli "Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS)" füzeleri Ukrayna'ya sevk etmesi hakkında da konuşan Putin, "Bunun Ukrayna için iyi bir şey olduğunu zannetmeyin. Acıyı uzatmaktan başka neye yarayacak? Çatışma hattındaki durum, füzelerin sevkiyatının ardından değişmeyecek. Böyle bir şey imkansız. Bunu hiç ummasınlar." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)