Putin: Çin'e yardım etmeye hazırız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salgını sebebiyle Çin’e yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

DÜNYA 31.01.2020, 20:18
Putin: Çin'e yardım etmeye hazırız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki koronavirüs salgını sebebiyle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e yolladığı telgrafta, bu acıyı yaşayan herkesin tüm samimiyetle acılarını paylaştığı, tüm hastalara da acil şifalar diledi.

Rus lider, Çin yönetiminin aldığı kararlı tedbirler sayesinde salgının durdurulacağı, verdiği zararın da en aza indirileceğinden emin olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı, dost Çin halkına gereken yardımı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti ve Rus yetkili kurumların, bu ortak tehdidin hızla üstesinden gelmek için ilgili Çin kurumları ile en yakın işbirliğine odaklandığını bildirdi” ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüs salgını 12 Aralık'ta başladı

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkmıştı.

"Vuhan virüsü" olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüs, genellikle Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla ABD, Kanada, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya'ya sıçramıştı.

Bu sabah itibarıyla Çin'de etkili yeni tip koronavirüs salgınından dolayı can kaybı 213'e, virüs bulaşan kişi sayısı 9 bin 692'ye çıktı.

Yorumlar (0)