Pompeo, Çin Komunist Partisi'ni hedef gösterdi!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dünya çapında karşı karşıya olunan zorlukların bulunduğuna dikkat çekerek, "Çin Komünist Partisi, zamanımızın asıl tehdidini temsil ediyor." dedi. 

DÜNYA 30.01.2020, 17:30
Pompeo, Çin Komunist Partisi'ni hedef gösterdi!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Londra ziyareti dâhilinde düşünce kuruluşu Policy Exchange tarafından gerçekleştirien etkinlikte açıklamalarda bulundu. 

11 Eylül'ün ardından terörizmin tehdit olarak belirdiğini fakat verilen mücadeleyle eskisi kadar büyük bir tehlike yaratmadığını vurgulayan Pompeo, "Zaman geçiyor. Terör konusunda ciddi şekilde tetikte olmakla birlikte dünya çapında karşı karşıya olduğumuz başka zorluklar da var. Çin Komünist Partisi, zamanımızın asıl tehdidini temsil ediyor." dedi. 

"Batılı devletler yönetmeli"

Pompeo, Çin Komünist Partisi'nin tarafından yürütülen politikalar ile Batı değerlerinin örtüşmediğine dikkat çekerek, "Yeni yüzyılın aynı değerleri paylaşan Batılı devletler tarafından yönetilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İki ülke arasındaki güvenlik ilişkisi derin"

İngiltere'nin Çinli Huawei şirketi ürünlerini 5G şebekelerinde kullanmaya yönelik kararının istihbarat paylaşımına muhtemel etkisine ilişkin Pompeo, "İki ülke arasındaki güvenlik ilişkisi derin ve böyle de kalacak ancak ABD, vatandaşlarının bilgilerinin uygun bulmadığı bir ağ üzerinden iletilmesine izin vermeyecektir." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)