Polonya’da ormanlık alanda 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulundu 

Polonya’nın Pulawy kasabasındaki Anielin köyündeki bir ormanlık alanda ağaç üzerinde bomba bulundu. Ekiplerin incelemesi sonucunda bombanın, 2.Dünya Savaşı’ndan kaldığı tespit edildi. 

DÜNYA 21.03.2021, 12:24 22.03.2021, 09:03
Polonya’da ormanlık alanda 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulundu 

İsmi açıklanmayan bir vatandaş, Polonya’daki Pulawy kasabasının Anielin köyü yakınlarında bulunan bir ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Yürüyüş esnasında etrafına bakarken tesadüf eseri ağaçta bir demir parçası olduğu gözüne çarpan kişi, polise haber verdi.

Olay yerine intikal eden polis ekipleri ise yaptığı ilk incelemeler sonucunda demir parçanın bomba olduğunu tespit etti.

Bomba parçası hakkında ayrıntılı araştırma yapıldı

Daha sonra bomba parçası için bölgeye bomba imha ekipleri çağırıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda parçanın, 2.Dünya Savaşı’nda kullanılmış SD1 kodlu hava bombalarından olduğu tespit edildi. Ekipler ayrıca bombanın savaş sırasında ya da savaştan hemen sonra ağaca birileri tarafından konulduğunu da belirtti.

Paslı hava bombası etkisiz hale getirildikten sonra ekipler tarafından emniyete götürüldü. Bombayı bulan kişi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)