Polonya da Almanya'ya katıldı: Bir araya gelemeyecekler!

Polonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile savaş çerçevesinde ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Sokağa çıkma konusunda kısıtlama getirilen ülkede toplu taşıma araçlarına alınacak yolcu sayısı da yeniden düzenlendi. Bu yasağı ilk uygulayan ülke Almanya idi.

DÜNYA 25.03.2020, 12:24 25.03.2020, 12:40
Polonya da Almanya'ya katıldı: Bir araya gelemeyecekler!

Polonya'da hükümet yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni önlemler aldı.

Polonya Başbakan Mateusz Morawiecki, Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski ile birlikte dün düzenlediği basın toplantısında virüsün yayılma hızı ve vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle yeni önlemler almalarının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Şu anda neredeyse tespit edilmiş 800 kadar vakamız var, bu durum bizi çok endişelendiriyor. Net bir şekilde görmekteyiz ki salgına hakim olmak ve şu anda İspanya, Fransa'da yaşanan durumun bizde de meydana gelmesine izin vermemek için söz konusu önlemleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.

İki kişiden fazlası bir araya gelemeyecek

Bunun yanı sıra Morawiecki, bugünden itibaren geçerli olmak üzere vatandaşların sokağa çıkışlarına sınırlama getirileceğini açıkladı. İşe gidenler, Covid-19 ile mücadelede gönüllü çalışanlar ve zaruri sebepler dışında vatandaşların sokağa çıkışlarına kısıtlama getirileceğini belirten Morawiecki, aile bireyleri dışında ikiden fazla kişinin bir araya gelmesinin de yasaklandığının altını çizdi.

11 Nisan'a kadar geçerli

Başbakan Morawiecki, bu sayının kilisede ayin, tören gibi durumlarda 5 olabileceğini aktararak, toplu taşıma araçlarına alınacak yolcu sayısına da sınırlama getirdikleri bilgisini verdi. Morawiecki, toplu taşıma araçlarında oturma kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşınmasına izin verileceğini kaydederken, "Hükümetimiz bu son kararlarla zaman satın almakta. Hepimiz için zaman satın alıyoruz, sağlık ekiplerimizi hazırlamak ve gelecekteki hastalar için yer temini için hazırlamak için. Çünkü meydana gelebilecek kötü senaryo karşısında önceden hazırlıklı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Söz konusu önlemler 11 Nisan'a kadar geçerli olacak.

"Sıfır düzeyine indirilmediği sürece mümkün değil"

Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski ise Covid-19 sebebiyle 9 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının da 799'a ulaştığını aktardı. Szumowski, günde 3 bin kişiye test yaptıklarını vurgulayarak, vatandaşların bir araya gelmelerini sıfır düzeyine indirmedikleri sürece insan hayatını kurtarmalarının mümkün olmayacağını söyledi.

İlk uygulayan Almanya'ydı

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da da Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aileler ve aynı evde yaşayanlar haricinde ikiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığı duyurulmuştu.
 

Yorumlar (0)