PKK yandaşları, İsviçre'de '23 Nisan' etkinliğinde Türk vatandaşlarına saldırdı

İsviçre’nin Basel şehrinde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında PKK terör örgütü yandaşları, Türk vatandaşlarına saldırıda bulunurken, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

DÜNYA 09.05.2022, 08:11 09.05.2022, 15:39
PKK yandaşları, İsviçre'de '23 Nisan' etkinliğinde Türk vatandaşlarına saldırdı

Türk vatandaşları tarafından İsviçre’nin Basel şehrinde dün 23 Nisan kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katılırken, PKK terör örgütü yandaşları etkinliğe saldırı düzenledi.

Önce hakaret, sonra darp!

Saldırı sırasında büyük arbede meydana gelirken, 40’a yakın olduğu belirtilen PKK’lı saldırganlar, Türk vatandaşlarına ilk başta sözlü hakaret etti, ardından kutlama alanını koruyan demir bariyerleri vatandaşların üzerine fırlattı.

1'i ağır 6 yaralı

Saldırılar sebebiyle en az 6 kişinin yaralandığı ve yaralanan kişilerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İsviçre gazetesi PKK diyemedi

Öte yandan İsviçre basını, saldırıyla ilgili haberinde ilk başta "Türkler ile PKK yandaşları Çocuk Festivalinde kavga etti" başlığını atarken ardından haberin başlığını "Kürtler ve Türkler Çocuk Festivalinde kavga etti" olarak değiştirdi.

Olayın organize bir saldırı olduğu ifade edilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Türkiye'den kınama

Dışişleri Bakanlığından gelen açıklamada, "İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne karşı terör örgütü yandaşları tarafından düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avrupa’nın göbeğinde, terör örgütünün ve sempatizanlarının bir çocuk şenliğini hedef alacak derecede alçalmaları, uluslararası kamuoyuna terör örgütünün çirkin yüzünü bir defa daha göstermiştir. Saldırı sonucunda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu eylemin faillerinin derhal adalete teslim edilerek, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz" sözleri kullanıldı.

Yorumlar (0)