Pentagon'dan PKK/YPG açıklaması

John Kirby, SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD tarafından kendilerine Türkiye'nin olası operasyonuna karşı güvence verildiği iddialarına karşılık, “SDG ile Suriye'deki ortaklığımız yalnızca DEAŞ terör örgütü ile mücadeleyle sınırlı.” dedi.

DÜNYA 11.11.2021, 00:37
Pentagon'dan PKK/YPG açıklaması

Günlük basın açıklamasında sorulara cevap veren Pentagon Sözcüsü Kirby’ye Türk basın mensubu, “Amerikan medyasına konuşan SDG/YPG elebaşı, ABD’nin ülkemizin Suriye'ye yönelik operasyonu ihtimaline karşı resmen güvence verdiğini dile getirdi. SDG’ye bu operasyona karşı güvence verdiniz mi?” sualini yöneltti.

"Bundan sıkıldığını biliyorum ama..."

Kirby, bu açıklamaları ilk defa duyduğunu ve elinde Pentagon'dan herhangi bir iletişim bilgisinin bulunmadığını ifade etti. 

Kirby, “Bunu dile getirmemden sıkıldığını çok biliyorum fakat bir kez daha söylemenin önemli olduğunu düşünüyorum. SDG ile Suriye'deki ortaklığımız yalnızca DEAŞ terör örgütü ile mücadeleyle sınırlı. DEAŞ terör örgütü ile mücadele de bu ortaklık da sürüyor çünkü DEAŞ tehdidi devam ediyor.” sözlerini sarf etti.

Öcalan sorusunu yanıtsız bıraktı

Türk basın mensubunun, “Söz konusu açıklamada, kontrolleri altındaki alanı yönetme hususunda örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın dünya görüşünden ilham aldıklarını da ifade etti. En üst rütbeye sahip Amerikan askeri yetkilileri bu ideolojiden ilham aldığını söyleyen bir kişiyle nasıl oluyor da el sıkışabiliyor? Bu durum Pentagon için hiç problem yaratmıyor mu?” sualine ise Kirby, görmediği bir açıklama üzerine yorumda bulunmayacağını kaydetti.

Yorumlar (0)