Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ile aranız nasıl?" sorusuna yanıt verdi

Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da gerçekleştirilen 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliğine iştirak etti. Kılıçdaroğlu, gençlerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aranız nasıl?" şeklindeki sorusuna da cevap verdi.

SİYASET 11.11.2021, 01:15
Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ile aranız nasıl?" sorusuna yanıt verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da gençlerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu, "Atatürkçülük dar kalıplara sıkışmış bir ideoloji değildir. Hedefi çağdaş uygarlıktır. Çağdaş uygarlık devamlı değişen, dinamik bir kavram. Atatürkçülük de dinamiktir, ufku yakalamayı amaçlar." şeklinde konuştu. 

Gençlerin "Ülkemiz ile ilgili hayaliniz ne?" sorusuna CHP lideri, halkının güçlü oluğu, bulunduğu coğrafyada kuvvetli bir pozisyonu olan, dünyada sözü dinlenen, kültür-sanat ve bilimde yeni ufuklar açan bir ülke hedeflediğini söyledi. Herkesin işinin olduğu, huzurlu bir şekilde yaşadığı, insan haklarına duyarlı olunduğu bir ülke hayali kurduklarını belirten Kılıçdaroğlu, herkesin aşının olduğu, çocukların yatağa aç girmediği, kadına şiddetin bittiği bir Türkiye istediğini dile getirdi. 

"Oy için her yere üniversite açtılar"

Herkesin farklı düşüncelere karşı açık olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik, hayat tarzı gibi şeyler üzerinden siyaset yapılmaz, hiç kimse düşüncesinden dolayı suçlanamaz." dedi. 

CHP lideri, gençlerin umutsuzluğa kapılmayı hak etmediğini söyleyerek, Atatürk'ün çok zor şartlarda Türkiye'yi kurduğunun altını çizdi. 

Ülkelerin eğitim sayesinde kalkındığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Her kentimizde üniversite var. Bunlar gerçek anlamda üniversite mi? Büyük çoğunluğu değil. Hukuk fakültesi var ama ders verecek profesör yok, doçent yok. Oy almak için her yere üniversite kurdular."

"Teknoloji liseleri açacağız"

Parti olarak tüm organize sanayi bölgelerine teknoloji liseleri inşa edeceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, her bir öğrencinin kendi branşında ders alacağını, 3. sınıf itibarıyla staj yapacağını söyledi. Okulu bitirdikten sonra istiyorsa stajını tamamladığı fabrikada işe başlayabileceğini, üniversite okumayı arzuluyorsa da kendi alanına yakın olan bölüme artı puanla girebileceğini dile getiren CHP lideri, bu şekilde teknoloji liselerinin rağbet göreceğini bildirdi. Bunları gerçekleştirmek için oya gereksinimleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, gençlerin CHP'ye oy vermesini istedi.

"Beraber indireceğiz"

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aranız nasıl?” sorusu sorulan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ile mi? Hiç merak etmeyin, onun sinirlerini bozacağım. Önümüzdeki seçimlerde sizlerin tarih yazacağından eminim. Erdoğan'ı beraber indireceğiz." dedi.

Tarımın çok önemli bir sektör olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, tarım alanında büyük bir değişiklik yapılmasının, çiftçinin zarara uğramayacağı bir modelin uygulamaya konulmasının önemine işaret etti.

Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin eleştirilere açık olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP lideri, gençler tarafından İzmir Marşı eşliğinde uğurlandı.











Yorumlar (0)