Moody’s raporunda Türkiye övgüsü

Moody’s, ülkemizdeki mali disiplinin, kamu finansmanındaki dayanıklılığının devamını sağlayacağını bildirdi.

EKONOMİ 11.11.2021, 01:34 11.11.2021, 13:38
Moody’s raporunda Türkiye övgüsü

Kredi derecelendirme kuruluşunun raporunda, ülkemizin 2022'de yüzde 4,8 oranında büyümesinin öngörüldüğü belirtildi.

Söz konusu raporda, “Türkiye’nin ekonomik aktiviteye destek olan kuvvetli kredi büyümesi ve mali çıpası, kamu maliyesindeki dayanıklılığı devam ettirmesini sağlayacaktır.” denildi.

Demografik durumun gelişen piyasalarda işlem gören bankaların performansları üzerindeki olası etkisinin de yorumlandığı raporda, “Düşüş gösteren iş gücü, Rusya ve Doğu Avrupa'daki bankaların karlılık oranlarını düşürecektir. Türkiye ve Orta Asya'daki bankalar ise sürekli artan genç nüfustan gelen kredi talebinden daha çok yararlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

2022'deki büyüme 2021'den daha az olacak

Gelişmekte olan piyasalarda enflasyondan kaynaklanan baskıların en fazla Latin Amerika'daki ülkelerde ve ülkemizde belirgin olduğu kaydedilen raporda, enflasyonun Çin ve Endonezya'da sabitlendiği bildirildi.

Enflasyonun Hindistan'da düşerken, Rusya’da ise artmaya başladığı belirtilen raporda, gelişmekte olan piyasaların büyük bir kısmında ekonomik aktivitelerin önümüzdeki yıl tekrardan salgın öncesindeki düzeye dönmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Moody’s tarafından yayımlanan raporda, gelişmekte olan piyasalarda 2022 yılında ekonomik büyümenin 2021'e nazaran çok daha düşük kalmasının tahmin edildiği kaydedildi.

Gelişmekte olan piyasalarda önümüzdeki dönemde sıkı finansal şartların sürmesinin beklendiğine atıfta bulunulan raporda, bahse konu piyasaların zayıf görünümdeki firmaların kredi gerilimiyle karşı karşıya gelebileceği belirtildi.

Moody’s, Türkiye ekonomisi için 2021 yılındaki büyüme tahminini yüzde 6 seviyesinden yüzde 9,2 seviyesine, önümüzdeki yıla dair büyüme öngörüsünü ise yüzde 3,6 düzeyinden yüzde 4,8 düzeyine yükseltmişti.

Yorumlar (0)