Orta Amerika ülkesini Julia Fırtınası vurdu: Onlarca ölü var

Orta Amerika’yı vuran ve en az 30 kişinin ölümüne yol açan Julia Fırtınası Meksika’da sel ve toprak kaymasına sebep olurken, sel sularına kapılan 1 kişi kayboldu.

DÜNYA 13.10.2022, 11:46 13.10.2022, 12:58
Orta Amerika ülkesini Julia Fırtınası vurdu: Onlarca ölü var

Geçtiğimiz Pazar gününden bu yana Orta Amerika ülkelerinde etkisini hissettiren Julia Kasırgası, şiddetini yitirerek fırtınaya dönüştü.

30 kişi öldü

Meksika’nın Guerrero eyaletine yaklaşan ve ani yağışlara sebep olan fırtına sebebiyle şu ana kadar Guatemala, Honduras, Panama ve El Salvador’da yaşamını yitirenlerin sayısı 30'a yükseldi. 

Guerrero'da çok sayıda toprak kayması ve sel felaketi meydana gelirken, Acapulco kentinde sokaklar ve caddeler sular altında kaldı. Birçok kişinin sürüklendiği sel sularında araçlar da mahsur kaldı. Acapulco şehri sivil savunma ekipleri, 1 kadının taşan nehrin akıntısına kapılarak kaybolduğunu ve aramaların başlatıldığını bildirdi.

Eğitime ara verildi

Guerrero Eyaleti Eğitim Bakanlığı ise öğretmen ve öğrencilerin can sağlığını korumak için bugün Acapulco, Costa Chica, Alta de la Sierra ve Costa Grande’deki okulların tatil edildiğini açıkladı. Yetkililer, bölgede Julia Fırtınası’nın sebep olduğu yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade ederek, halka tedbirli olmalarını tavsiye etti.

Yorumlar (0)