Nijerya'daki saldırılar bir haftada 120 kişinin canına mal oldu

Sıkıntılı günlerin yaşandığı batı Afrika ülkesi Nijerya'da sular bir türlü durulmuyor. Günden güne artan silahlı saldırılar her geçen gün hayattan insanları koparıyor. Ülkede bir haftada hayatını kaybedenlerin sayısının en az 120 olduğu belirtildi.

DÜNYA 04.10.2021, 09:43 04.10.2021, 15:42
Nijerya'daki saldırılar bir haftada 120 kişinin canına mal oldu

Nijerya’da ulusak basına yansıyan haberlere göre; 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında güvenlik sorunları yaşanan bölgelerde birçok silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırılarda 2 asker ve 2 polisle birlikte en az 120 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaşanan karışıklıklarda birçok ev kundaklandı, onlarca kişi de bilinmeyen kişiler tarafından kaçırıldı.

Bölgede sıcak çatışmalar yaşanıyor

Saldırıların çoğunun ülkenin kuzeydoğu ve kuzeybatı bölgelerinde gerçekleştirildiği tespit edildi.   

Nijerya’nın kuzeybatısında hayvancılıkla geçinen Fulaniler ile de diğer çiftçiler arasındaki kabilelerin arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgileri geliyor.  Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine doğru göç eden Fulaniler, çiftçilerin saldırılarına maruz kaldıklarını iddia ediyor.

Kabileler arasındaki çatışmalardan yararlanarak saldırılar düzenleyip bölge halkını rehin alarak rant sağlamaya çalışıyor.  

Yorumlar (0)