"NATO müttefikine yaptırım ters teper"

Almanya'da hükümetin büyük ortağı CDU Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Avrupa'nın Türkiye’ye yaptırım çağrılarına karşı uyarıda bulundu. Hardt, "NATO müttefikine yaptırım ters teper. Bizim güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 15.10.2019, 12:37
"NATO müttefikine yaptırım ters teper"

CDU Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na  karşı Avrupa ülkelerinin yaptırım çağrılarına tepki gösterdi. Passauer Neue Presse gazetesine konuşan Hardt, bir NATO müttefikine yaptırım uygulanamayacağını kaydetti.

"Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var"

Hardt, "Türkiye’ye, bir NATO üyesine, yaptırım ters teper. Bizim NATO’nun güney kanadında güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Operasyonları eleştirmek ayrı bir şey, Türkiye’yi zayıflatacak tedbirler çok farklı bir şey." ifadelerini kullandı.

Dış Politika Sözcüsü Hardt, Türkiye’nin bu operasyonları sürdüreceğinden emin olduğunu da bildirdi. Dün Lüksemburg’da toplanan Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Türkiye’ye yaptırımlar konusunu görüşmüştü. 
 

Yorumlar (0)