Myanmar’da ateşkes ilanı

Myanmar ordusu, şiddet olaylarının son bulması ve gösterilerin durdurulması şartıyla ülkede 1 aylık ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

DÜNYA 01.04.2021, 09:18 01.04.2021, 13:34
Myanmar’da ateşkes ilanı

Ateşkes kararını bildiren Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing, "Hükümetin işlevselliğini bozacak girişimlere karşı ordunun ülke düzenini sağlaması, ateşkes dışında kalacak." dedi.

30 Nisan’a kadar tek taraflı ateşkes

Ülkedeki seçilmiş hükümeti darbeyle deviren Myanmar ordusu, bir ay sürecek ateşkes kararı aldıklarını bildirdi.

Ulusa sesleniş konuşması yapan ülkenin Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing, silahlı gruplarla barış görüşmelerine devam edilmesi ve 13-16 Nisan günleri arasındaki dini yeni yıl kutlamalarının sükûnet içinde yapılması amacıyla ordu tarafından 30 Nisan'a kadar sürecek ateşkes kararı alındığını duyurdu.

Silahlı gruplar polis merkezini ele geçirdi

Myanmar’daki silahlı gruplar arasında bulunan Kachin Bağımsızlık Ordusu (KIA), Kachin eyaletine bağlı bir ilçedeki polis karakolunu ele geçirdiklerini açıkladı.

Darbeci güçler için kritik öneme sahip polis merkezinin gece yarısı düzenlenen ani bir baskın operasyonuyla ele geçirildiği bildirildi. 

Öte yandan ülkede darbenin meydana gelmesiyle sokaklara inen Myanmarlı göstericiler demokrasiye dönüş talepleriyle 6 Şubat’tan bu yana gösteriler düzenliyor.

Yorumlar (0)