Müslüman genç Rusya'da gündem oldu, cesaret ödülü verildi

Rusya'da terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırı sırasında insanların tahliyesi için yardım eden 15 yaşındaki Müslüman İslam Halilov'a cesaret ödülü takdim edildi.

DÜNYA 27.03.2024, 09:44 27.03.2024, 10:06 Hakan Öksüz
Müslüman genç Rusya'da gündem oldu, cesaret ödülü verildi

22 Mart'ta Moskova'daki bir konser salonuna terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 139 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrası teyakkuza geçen güvenlik güçleri, teröristleri yakaladı. Teröristlere daire kiraladığı öğrenilen Kırgızistanlı Alisher Kasimov'un da yakalanmasıyla gözaltı sayısı 8'e çıktı.

Tahliyeye yardım eden İslam Halilov'a ödül

Teröristlerin saldırısı sırasında seyircilerin tahliyesine yardım eden 15 yaşındaki Müslüman bir genç, Rusya'da gündeme oturdu. 

Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova, seyircilerin salondan çıkartılmasına yardım eden İslam Halilov'a "mağdurlara yardım etmede özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikası" verdi. Düzenlenen törende tıpkı Hlilov gibi 14 yaşındaki Artyom Donskov'a da ödül verildi. 

Cuma günü de "Rusya Müslümanları Hizmet Madalyası" verilecek

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi, İslam Halilov'un "hizmet madalyası" ile ödüllendirileceğini söyledi. 29 Mart'ta Moskova Merkez Camisi'nde kılınacak cuma namazı sırasında ödülün takdim edileceği bildirildi.

Yorumlar (0)