Putin'den ABD ve Kiev'e suçlama: "Saldırının siparişini kim verdi?"

Moskova'daki bir konser salonunda yapılan ve en az 139 kişinin ölümüne neden olan DEAŞ'ın terör saldırısı hakkında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yi ve Ukrayna'yı suçladı. "Neo-Nazi Kiev rejimi, 2014'ten beri bize saldırıyor." diyen Putin, "Teröristler neden Ukrayna'ya doğru kaçıyordu? Onları orada kim bekliyordu?" sorularını yöneltti, Kiev rejiminin saldırıda parmağının bulunduğunu öne sürdü.

DÜNYA 26.03.2024, 10:43 Hakan Öksüz
Putin'den ABD ve Kiev'e suçlama: "Saldırının siparişini kim verdi?"

22 Mart'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen terör saldırısı, dünyanın gündemine oturdu. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda en az 139 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakalanan saldırganların Ukrayna'ya kaçmaya çalıştığına dikkat çekti.

"ABD, 'Kiev'in parmağı yok' diyerek dünyayı ikna etmeye çalışıyor"

Terör saldırısıyla ilgili ABD'nin tavrına işaret eden Putin, "Teröristlerin Ukrayna'ya kaçmaya çalıştığını gizlemek için uğraşıyorlar. Sanki Kiev'in bu saldırıyla hiç bağlantısı yokmuş da tek başına DEAŞ tarafından yapılmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Evet, bunu radikal İslamcılar yaptı. Zaten saldırıyı yapanları biliyoruz. Bizim amacımız, saldırının siparişini kimin verdiğini bulmaktır.  ABD, saldırıda Kiev'in parmağının bulunmadığını öne sürerek dünyayı ikna etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"İslam'ı savunduklarını söyleyen radikaller, Ramazan'da bunu nasıl yapabiliyor?"

Terör örgütü DEAŞ'ın yaptığı saldırıyı lanetleyen Rusya lideri, "Radikal örgütler, Orta Doğu'daki karışıklığın sona ermesini isteyen Rusya'yı vurdu. Birçok sorunun yanıtını arıyoruz ve pek çoğuna ulaştık. İslam'ı savunduklarını söyleyen radikaller, nasıl oluyor da Ramazan ayında böyle bir şeye kalkışabiliyor?" sorusunu yöneltti.

"Neo-Nazi Kiev rejimi, 2014'ten beri bize saldırıyor"

Moskova'da yapılan saldırının kimin işine yaradığının sorgulanması gerektiğine işaret eden Putin, "2014'ten beri neo-Nazi Kiev rejimi üzerinden bizimle savaşanların faaliyetlerinin sadece bir halkası olabilir bu saldırı. Naziler, amaçlarına ulaşmak için ne gerekirse yapar. Ukrayna başarısız oldukça Rusya'daki alt yapılara ve sivil yerleşim bölgelerine saldırıyor. Moskova'daki son saldırı, Ukrayna'nın bu eylem tarzıyla uyuşuyor." dedi.

"Teröristler neden Ukrayna'ya doğru kaçıyordu?"

Kiev rejiminin, Rusya'da paniğe yol açmak istediğini kaydeden Vladimir Putin, "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin neden Ukrayna'ya doğru kaçtıklarını soruyorum. Kim bekliyordu teröristleri orada. Teröristlerin suç ortaklarının, Kiev rejimi destekçileri olduğu muhakkak. Açıktan açığa terörün sponsoru olmak istemiyorlar ama tablo ortada." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)