Rusya’da terör saldırısı kurbanları için milli yas ilan edildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Cuma akşamı, konser salonunda gerçekleştirilen terör saldırısında en az 137 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından ülkede yas başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olaya ilişkin açıklamasında, tüm saldırganların yakalandığını duyurdu. Putin, “Düşmanlarımız bizi bölemeyecek” dedi.

DÜNYA 25.03.2024, 10:30 25.03.2024, 11:24 Melina Ay
Rusya’da terör saldırısı kurbanları için milli yas ilan edildi

Rusya’nın başkenti Moskova’daki ‘Croucus City Hall’ isimli konser salonuna 22 Mart Cuma günü bir terör saldırısı gerçekleşti. Yaşanan olayda hayatını kaybeden insanların ailesi, yakınları ve olaya üzülen halk, çiçek ve sevdikleri eşyaları bırakarak anma düzenlediler. Acılı yakınlar ise, bu elim kayıplarının üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Hayatını kaybedenler adına ülkede yas ilan edildi. Bayraklar yarıya indirilirken, etkinlikler iptal edildi ve televizyon kanalları yayın programlarını değiştirdi.

“Barbarca bir terörist saldırısı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün olaya ilişkin yaptığı açıklamada tüm saldırganların yakalandığını söyledi. Putin, ‘Barbarca bir terörist saldırı’ olarak nitelendirdiği olayın faillerinin Ukrayna’ya doğru seyahat ederken yakalandığını kaydetti. Putin, açıklamasının devamında ise, “Düşmanlarımız bizi bölemeyecek” dedi.

Yorumlar (0)