Müebbet hapis cezası alan El Chapo için avukatları harekete geçti

Ömür boyu hapis cezası alan uyuşturucu baronu El Chapo’nun avukatları mahkemeye sunulmuş olan delillerin birçoğunun geçersiz olduğunu ifade ederek kararı mahkemeye götüreceğini söyledi.

DÜNYA 26.10.2021, 11:39 27.10.2021, 09:24
Müebbet hapis cezası alan El Chapo için avukatları harekete geçti

Meksikalı uyuşturucu baronu “El Chapo” lakaplı Joaquin Guzman, müebbet hapse mahkum edilmişti.

Sinaloa Karteli Guzman’ın avukatları, 2019 yılı Temmuz ayında hakkında çıkan müebbet hapis cezasının temyizi için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

Jüri üyeleri suiistimalin araştırılmasını istedi

Avukatlardan Marc Fernich, müvekkilinin davasının sürdüğü esnada jüri üyelerince gerçekleştirilen suiistimallerin araştırılması gerektiğini ifade etti.

Avukat, iddianemede yer alan ancak daha sonra karar öncesinde davadan çıkartılan cinsel istismar iddiasına ilişkin basından bilgi aldıklarını ifade ederek, bunun kimi jüri üyelerinin olumsuz yönde tavır almasına sebep olduğunu ifade etti.

“Delillerin birçoğu yetersiz”

Avukat Fernich ayrıca, müvekkilinin tutuklandığı zamanda avukatlarıyla savunmasını hazırlamak amacıyla etkili bir çalışma yapamadığını söyleyerek, mahkemeye sunulmuş olan delillerin birçoğunun geçersiz olduğunu söyledi.

İki defa firar etti

Meksika’da iki defa hapishaneden firar eden Chapo, 2017 yılında son olarak yakalanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne teslim edilmişti.

Ömür boyu hapis cezası aldı

2019 yılı temmuz ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yargılanan ve uyuşturucu kaçakçılığı için organize örgüt kurmaktan suçlu bulunan El Chapo, ömür boyu ve ek 30 sene hapis cezası almıştı.

Şu anda El Chapo, Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde bulunan Supermax Hapishanesi’nde bulunuyor.

Yorumlar (0)