Bursa’da damada yapmadıklarını bırakmadılar

Bursa’nın İznik ilçesinde bir damada yapılanlar görenleri şaşkına çevirdi. Düğün öncesinde damadı una bulayan, kafasında yumurta kıran ve el arabası ile gezdirilen damada yapılanları gören gelin ise “Çok acıdım, keşke yapmasalardı” dedi.

YAŞAM 26.10.2021, 11:43 27.10.2021, 09:24
Bursa’da damada yapmadıklarını bırakmadılar

Bursa'nın İznik ilçesinde yüzyıllardır süregelen ve ‘damat İşkencesi’ olarak adlandırılan geleneklere göre, damat adayına yapılan şakalar zaman zaman ilginç görüntülere sahne oluyor. Bu geleneği uygulamak isteyen bir aile yat kaptanı damat Batuhan Alp’e yapmadığını bırakmadı. Damada arkadaşlarının yaptığı işkenceye varan şakalar pes dedirtti.

İşkence bir türlü bitmedi

Damadı önce una bulayan sonra el arabası ile sokak sokak gezdiren arkadaşları dozajı her geçen dakika daha da artırdı. İşkenceleri aratmayan şakalara maruz kalan damada damacana ile su döküldü, başında yumurta kırıldı. Sonra üstü yırtılarak, ağzına emzik verildi, hatta sokak ortasında göbek bile attırıldı.

Hemşire olan gelin Damla Göl yapılanlar karşısında şok olsa da bir şey diyemedi. Ancak “Kafasında keşke yumurta kırmasalardı. Gerçekten çok acıdım” demekle yetindi.

Yorumlar (0)