Motosiklete yerleştirilen bomba infilak etti: Yaralılar var!

Cerablus ilçe merkezinde motosiklete yerleştirilen bir bomba infilak etti. Söz konusu saldırı, 7 kişinin yaralanmasına neden oldu. 

DÜNYA 30.11.2020, 17:30 01.12.2020, 15:00
Motosiklete yerleştirilen bomba infilak etti: Yaralılar var!

Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Cerablus'ta terör saldırısı meydana geldi. 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Cerablus'un kalabalık bir caddesi hedef alındı. Söz konusu alanda, bomba yerleştirilmiş bir motosiklet infilak etti. 

Terör saldırısı, 7 kişinin yaralanmasına neden oldu. Hain saldırı sonucu yaralanan kişiler, Cerablus'ta bulunan hastanelere gönderilerek tedavi görmeye başladı. 

Bomba yerleştirilmiş motosikletin infilak etmesi nedeniyle çevrenin tahribata uğradığı görüldü. 

Söz konusu saldırının, YPG/PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Münbiç ve Tel Rıfat'ta işgaline devam eden YPG/PKK terör örgütü, sürekli olarak Afrin, Cerablus, Azez ve Bab'a yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. 

Fırat Kalkanı Harekâtı

Fırat Kalkanı Harekâtı, 24 Ağustos 2016 tarihinde Türk ordusu tarafından başlatılmıştı. Söz konusu harekât kapsamında Halep'in kuzeyinde 2 bin 55 kilometrelik bir bölge, DEAŞ terör örgütünden arındırılmıştı. Böylece Türkiye'ye sığınan birçok insan, evlerine rahat bir şekilde dönmeye başlamıştı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütlerinden kurtarılan alanlarda DEAŞ tarafından mayın döşenen yerlerin temizlenmesini sağlamıştı. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından eğitilen Suriyeli bomba imha ekipleri, birçok mayını etkisizleştirmeyi başarmıştı.

Fırat Kalkanı Harekât bölgesinin en kritik kaleleri olarak nitelendirilen Cerablus, Bab ve Azez ilçeleri ile Çobanbey beldesinde yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

Yorumlar (0)